Activități educative desfășurate pe tema Holocaustului

In data de 27 ianuarie 2017, cu ocazia comemorarii a 72 de ani de la eliberarea Lagarului de Concentrare de la Auschwitz, Clubul de Istorie a desfasurat activitati pe tema holocaustului, in cadrul bibliotecii Colegiului National “Radu Negru”.
 

 
Activitatiile desfasurate au constat in prezentarea desenelor representative pentru ororile evenimentului, vizionarea si explicarea unui film documentar despre lagarele de concentrare din Polonia si dezbterea jurnaluilui redactat de Anna Frank.
Organizatorii acestor activitati au fost elevii clasei a X-a E ai Colegiului National “Radu Negru”, in colaborare cu Biblioteca scolara si Biblioteca Municipala Fagaras, reprezentata de doamna Raluca Bucur si doamna Viorica Bica.
In antichitate termenul de “holocaust” desemna un ritual religios in cadrul caruia un animal sacrificat era ars in intregime ca si jertfa adusa zeilor. In zilele noastre, termenul dezemneaza uciderea (prin ardere) a unui foarte mare numar de oameni. Cuvantul este folosit mai ales in legatura cu exterminarea aproape in totalitate a evreilor din Europa de catre Germania nazista, holocaustul reprezentand unul dintre cele mai groaznice genociduri din istorie.
 

 
Prin aceasta activitate, Clubul de Istorie isi propune informarea elevilor si reimprospatarea informatiilor detinute de acestia cu privire la ingrozitoarele urmari ale holocaustului si la incercarea evitarii reproducerii unui astfel de eveniment.

Lasă un comentariu